L’ONCA Bàsic es consolida

Es consolida el cicle iniciat l’any 2013, amb el doble objectiu de ser presents a les parròquies i d’oferir uns programes diferents i adequats a cada lloc d’actuació. El mestissatge amb diferents estils musicals és una de les claus dels nou programes que es presenten, entre els quals figuren els concerts de la Constitució i de Sant Jordi. En aquesta última proposta hi participarà el director artístic de l’ONCA, Gerard Claret.
Els concerts tenen diferents formats, que van des del quintet al duet, i creen un lligam entre les propostes musicals i el patrimoni cultural del Principat, sota el lema «Patrimoni i música».

Barrockers: La formació típicament barroca de dos violins i baix continu, utilitzada en les conegudes sonates a trio, es metamorfosa en un conjunt instrumental de dos violins, sintetitzador, guitarra elèctrica i percussió.

Constitució: quartet de corda que se centra en el repertori en temps del Manual Digest.

ONCA Època: quartet de corda i fagot, amb un programa basat en música de la cort espanyola i de la cort francesa de finals del s. XVIII (1779-1782).

Festival internacional d’orgue del Principat d’Andorra: quartet de corda en col·laboració amb un solista d’orgue. El programa es presentarà més endavant en el marc del festival.

Quartet Sound Boulevard: Formació especialista en versionar els temes i les cançons més conegudes de grups de rock i poc internacional, amplia el seu repertori amb un concert que s’aproxima a les sonoritats del jazz, del blues, del funk, del hard rock, del new bluegrass i del hip-hop tot partint de la formació del quartet de corda clàssic.

Quartet Per l’Art: quartet de corda que se centra en el modernisme de Toldrà. Amb una estètica emmarcada en l’ambient artístic del Noucentisme i el Modernisme català, Toldrà reinterpretava i estudiava les obres dels grans compositors clàssics europeus per crear les seves obres d’avantguarda.

Duo violí i viola: Formació que s’incorpora per primer cop al cicle i ofereix un programa centrat en el repertori clàssic amb obres importants de la literatura per música de cambra però també amb obres amb una clara vessant pedagògica.

Duo violoncels: Formació que es presenta per primer cop i ofereix un programa per a duo de violoncels, una formació poc convencional als escenaris actuals. Fa un recorregut des d’obres de grans compositors molt coneguts de l’època clàssica com Haydn i Mozart, fins als no tant populars, com Offenbach i Kummer, pertanyents al període romàntic.

Duo de violí i piano (Sant Jordi): Formació que presenta dues de les sonates més importants del repertori de Beethoven, de la sonata Primavera a l sonata Kreutzer.